• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

ОБРАЋАЊЕ КОЛЕГАМА ПОВОДОМА ДАНА ШКОЛЕ

Претходних година поводом Дана школе биле су организоване приредбе које су припремили наши ученици и њихови наставници, као и вече дружења радника колектива и наших пензионера.Ове године, из свима добро познатих разлога, Дан школе нећемо прославити на традиционалан начин.Ипак, ред је да се, као први међу нама једнакима, са неколико реченица обратим колегама и радницима колектива.

Поштоване колеге,

Из године у годину улажемо велики труд и напоре да, прије свега, обезбиједимо што боље услове за рад ученицима и запосленима у школи.Наши пензинери и садашњи радници колектива својим одговорним и квалитетним радом исписали су лијепе странице живота и рада наше школе. У њеном Љетопису, албумима и новинарским прилозима остаће драгоцјене поруке и богата педагошка искуства будућим генарацијама наставника, осталих радника школе и наших ученика.

Свих ових година школа је била препознатљива по раду и успјешности...Охрабрени досадашњим радом и успјесима које постижемо, показујемо да се марљиошћу, упорношћу и трудом свих нас могу постизати резултати који нас воде у бољу будућност.Основа квалитетног рада школе је квалитетан и стручан кадар, као и добра организација, комуникација и пријатна атмосфера, уз неопходно повјерење у себе и оптимизам у души.

Наши не само стручни већ и кретивни наставници, својим иновативним радом обогаћују и унапређују свакодневни рад школе.Трудимо се и дајмо свој допринос да се комуникација и рад свих радника школе заснива на међусобном повјерењу и разумијевању, у атмосфери подршке и међусобне сарадње, као и врло важног јединства у колективу.

У овим тренутним околностима, услови у којима радимо од марта мјесеца су заиста тешки, исцрпљујући и пуни изазова и неизвијесности..Без обзира на све то, с поносом могу истаћи да смо се „снашли“ и заједно већином одлично функционишемо у извршавању својих радних обавеза.

Осјећања су различита, испред нас је вријеме пуно неизвијесности (приватних и пословних), али један осјећај је заједнички, а то је осјећај да чувамо своје здравље и здравље своје породице.

Као што сваки појединац тежи промјенама и напретку у свом приватном животу, промјене (унапређење рада школе...) су основа и будућност школе.Не смијемо само чекати да нам неко нешто каже шта требамо радити, морамо бити толико одговорни, храбри и вјешти да можемо и требамо и сами понекад направити први корак у ново и непознато.Вјерујем да се већ поприлично пробудила свјесност наставника и осталих радника школе, да не можемо остати у оквирима старих навика и начина рада.Већ да оно што је „добро“ задржимо и још усавршимо, а оно што није „добро“ да уз добру вољу и труд , у „ходу“ мијењамо.Ја желим да вјерујем да ћемо се сви заједнички потрудити и радити на себи, покушавајући исправљати своје евентуалне „пропусте“ у раду.Хоћу и желим да вјерујем да у свима нама има позитивне енергије, добре воље, жеље за сарадњом и напретком у раду.Сасвим је сигурно да се у будућности отварају нове могућности за нове успјехе, као и нове облике унапређења рада и сарадње. На нам је да их искористимо, на опште добро свих нас и добро наших ученика.Наоружани здрављем, вољом, трудом, стрпљењем, и спремношћу за сардању поносно корачајмо даље, у нове радне изазове и нове радне побједе!

Немојте се „превише“ бринути, наставићемо успјешно сарађивати...Задржите осмијех на лицу, оптимизам у души и вјерујте у себе.Ја желим да вјерујете у себе, бар онолико, колико сам ја вјеровао и вјерујем у вас.

Захваљујем се свим члановима колектива на вашем раду, разумијевању и спремности за сарадњу, јер свако од вас из свог домена рада даје све од себе, најбоље од себе, у раду школе.Стара изрека каже:“Дао сам све од себе, савјест ми је чиста!“

ПОСЕБНО ИСТИЧЕМ, ЖЕЛИМ И ВЈЕРУЈЕМ У БОЉЕ СУТРА НАШЕ ШКОЛЕ.

НЕКА ВАМ ЗДРАВЉЕ И СРЕЋА БУДУ САПУТНИЦИ НАС СВИМ ПУТЕВИМА И ПРИВАТНИМ И ПОСЛОВНИМ.

ЖЕЛИМ ВАМ РАДОСТ У СРЦУ, МИР У ДУШИ И СРЕЋУ У ЖИВОТИМА.

СА ЖЕЉОМ ДА ОСТАНЕТЕ ВРИЈЕДНИ И ИСТРАЈНИ У СВОМ ПОСЛУ, ЧЕСТИТАМ СВИМА СРЕЋАН ДАН ШКОЛЕ!

С обзиром да није одржано вече дружења поводом Дана школе на којем сам планирао да се захвалим за њихов рад и уручим јубиларне награде колегама који у овој школској години навршавају 20 и 10 година рада у просвјети, чиним то на овај начин:Светлана Ђурица Сувајац, Предраг Стевовић, Мишо Мисита, Дарка Колак и Обрен Шупић.Срећан вам јубилеј и свако добро вам желим!

Такође,било је планирано да кажем неколико реченица о Удружењу „Дјеца дјеци“, а на овај начин желим посебно да истакнем њихову одличну организацију и савјестан рад.Дакле, оно што све нас чини поносним је организованост и рад Удружења“Дјеца дјеци“.СВАКА ЧАСТ И ВЕЛИКО ХВАЛА предсједнику Удружења Предрагу Стевовићу и свим осталим члановима Удржења, који свакодневно одвајају своје слободно вријеме за хуманитарни рад (разне и многобројне хуманитарне акције..), који је препознат у нашој школи, граду, регији и РС.

Мој лични став и приједлог НВ ће бити да испред школе ово Удружење буде приједлог за додјелу Светосавске награде на конкурсу које је расписало Министарство просвјете и културе РС.

ЊИХОВ РАД И ДЈЕЛА ГОВОРЕ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РИЈЕЧИ!

Проћи ће све, али душа, образ и оно што је добро заувијек остаје.

Нека у нама просвјетни радницима не недостаје, снаге, воље, жеље да с љубављу радимо свој посао, с надом и жељом да ће године које долазе бити још љепше и успјешније.

ЖИВИ И ЗДРАВИ БИЛИ!

Требиње, 6.12.2020. године

Ваш колега, директор школе

                                                                                                                           Дарко Јегдић

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено