• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић данас је посјетила нашу школу и на лицу мјеста се увјерила да се припреме за почетак нове школске 2020/21. године приводе крају, а у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, ресорног министарства и Републичког педагошког завода.

У нашој школи, која има око 1100 ученика и једна је од највећих у херцеговачкој регији, министарка је разговарала са градоначелником Мирком Ћурићем и директорима требињских основних школа. Тема разговора била је организација наставе у предстојећој школској години као и текући проблеми, потребе и пројекти на које школе аплицирају.

Министарка је истакла спремност ресорног министарства да инвестира у школе у сарадњи са локалном заједницом . Ове школске године, сходно епидемиолошкој ситуацији, гро средстава министарство је усмјерило на адаптацију и изградњу школских тоалета у цијелој Републици да би се обезбиједили хигијенски услови за боравак ученика у школама. Истакла је да Цивилна заштита РС врши дезинфекцију свих школских објеката, што је у нашој школи већ учињено. Министарство ће такође свим школама дозначити материјална средства за набавку дезинфикационих средстава.

Градоначелник Мирко Ћурић је истакао да је од огромног значаја да сви дамо свој пуни допринос да настава почне на вријеме, у школским клупама и да тече без проблема упркос пандемији корона вируса. Град Требиње је у протеклом периоду у сарадњи са директорима школа предузео све потребне мјере, а тренутно се улажу напори да се ускладе линије превоза са школским часовима како би ученици путници што мање чекали.

Разговарало се и о актуелним пројектима на које школе аплицирају. Овом приликом директор наше школе Дарко Јегдић је истакао одличну сарадњу Министарства и Града који су у претходном периоду удруженим средствима реализовали пројекат ограђивања школског дворишта. Директор се захвалио Министарству на одобреним средствима за пројекат учионице на отвореном чија ће изградња почети ускоро. Такође је истакао да ће Школа према Министарству и Граду у наредном периоду аплицирати са пројектом реконструкције и адаптације игралишта поред фискултурне сале. То би олакшало и унаприједило квалитет наставе физичког васпитања на отвореном, поготово ако се узме у обзир да је у нашем прелијепом граду највећи број дана у години лијепих и сунчаних.

Последње објављено:

Препоручујемо:

еУпис: Промотивни видео

За више информација о електронском упису дјеце у први разред, кликните овдје 

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Распоред писмених провјера

Погледајте распоред писмених провјера овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено