• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

У нашем крају почела је берба грожђа, па су наши школарци били у посјети винограду породице Петијевић како би научили зашто је важно да се грожђе уврсти у дјечију исхрану.

У бобицама овога воћа крију се витамини А, Б и Ц, те велика количина минерала, влакана и храњивих твари као што су жељезо, фолна киселина, ензими, протеини, калциј, магнезиј, калиј, натријум, манган, јод, бакар и фосфор.

Грожђе чува здравље костију, срца, очију и бубрега, доприноси правилном метаболизму, сузбија бактерије у устима и каријес, чува десни, јача имунитет, чисти јетру, регенерише и подмлађује кожу, а изврсна је и храна за мозак, те не чуди да су га у прошлости звали „храном богова“.

Ђаци су прошетали виноградом, научили доста тога о његовом узгоју, дегустирали сорту „жилавка“и лубеницу која расте уз виноград, али су се опробали и у берби, те су зреле гроздове сложили у гајбицу и дали на дар као ужину нашим првачићима.

Уживали су у дивном крајолику, а у љетниковцу виноградара, са којег се пружа чаробан поглед на ријеку Требишњицу, у ликовном кутку, припремили су моделе грожђа којима су украсили учионице. Велику захвалност за срдачно домаћинско гостопримство упућујемо породици Петијевић, а посебно господину Стефану и Ранку.

 

 

Последње објављено:

Препоручујемо:

еУпис: Промотивни видео

За више информација о електронском упису дјеце у први разред, кликните овдје 

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Распоред писмених провјера

Погледајте распоред писмених провјера овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено