• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

(ПРОЈЕКАТ „ЈА ГРАЂАНИН“)
На школском такмичењу из Демократије и људских права које је провео и организовао наставник Предраг Стевовић учествовалo je пет шестих разреда са темама:

1. VI/1 ЗАГАЂЕНОСТ ПРИРОДЕ
2. VI/2 НАСИЉЕ МЕЂУ ВРШЊАЦИМА
3. VI/3 ПСИ ЛУТАЛИЦЕ,
4. VI/4 ЗАГАЂЕНОСТ ПРИРОДЕ
5. VI/5 НАСИЉЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

Као најбоља оцијењена је презентација екипе VI/2 разреда са темом Насиље међу вршњацима. Стратегије коју су предложили за рјешавање проблема су разредни уговор и кутија повјерења, као и едукативне програме за ученике. Од поменутих стратегија које су изабрали, као рјешење разреда предлажу кутију повјерења и разредни уговор. У оквиру разреда су урадили паное (разредне уговоре) на којима су навели правила понашања у разреду да би они који прекрше неко од правила били кажњени. Ученици су самоиницијативо донијели правила понашања за свој разред, и сходно њима одредили казне за непоштовање истих. Овим примјером ученици су подстакли и друге разреде да направе своје разредне уговоре. На ходику школе се налази и кутија повјерења и ту ученици могу оставити анонимне пријаве случајева вршњачког насиља.
У току реализације овог пројекта запослени као и ученици су били и више него спремни да дају свој скромни допринос и подрже ученике овог одјељења у рјешавању овог евидентног проблема, не само у нашој школи него и шире.

Последње објављено:

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено