• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

На иницијативу Међународног позоришног института (ITI), широм свијета се од 1961. године, на дан отварања Театра нација у Паризу 27. марта 1962, обележава Свјетски дан позоришта.

Сваког 27. марта позоришта у свијету, национални центри Међународног позоришног института и читава међународна позоришна заједница организују разне позоришне манифестације, од којих је најважнија традиционална међународна порука коју, на позив Међународног позоришног института, увијек пише позоришна личност свјетског угледа.

Порука се преводи на више од двадесет језика, чита пред десетинама хиљада гледалаца у позориштима, штампа и емитује у стотинама новина, часописа, радио и ТВ станица на свим континентима.

Прву поруку за Свјетски дан позоришта написао је Жан Kокто 1962. године. Aутор овогодишње поруке је Питер Селарс (Peter Sellars), амерички оперски и позоришни редитељ, познат по својим јединственим, модерним поставкама класичних и савремених опера и драма.

Селарс је професор на калифорнијском Универзитету у Лос Анђелесу (UCLA). Сматра се једном од кључних личности свјетског позоришта и опере у посљедњих педесет година. Поводом обиљежавања Свјетског дана позоришта чланови драмске секције из наше школе су пред својим другарима из 7-3 одјељења одиграли неколико сцена из драмског комада „Покондирена тиква“.

 

Последње објављено:

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

 

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено